Palvelinten hallinta ict4tn022-3 –H6 Oma moduli -Steam,Teamspeak

Tehtävänantona oli luoda oma moduli, joka asentaa ohjelmia ja konfiguroi niitä. Valitsemani ohjelmat olivat teamspeak ja steam. Tämän lisäksi yritin asentaa teamspeak serveriä, mutta en saanut sitä valmiiksi. Aloitin tekemään moduulia 1.12.2017.

github.

Ensimmäinen moduuli, jonka tein oli linuxille moduuli, joka asensi tarvitsemiani ohjelmia (gimp,vlc,tree,wget), sekä steamin ja teamspeakclientin.  Steam ja teamspeakin laitoin asentumaan /opt/ kansioon. Moduuli toimi ainakin omalla kanettavallani ja koulun labra koneella.

koulutest installer

koulutest installers.png

Toinen moduuli, jonka loin steamcmd asentaa windows käyttöjärjestelmälle steamin ja konfiguroi käyttäjän, sekä aloittaa määritellyn pelin lataamisen. (huom vaati, että chocolate oli asennettu orjalle).

steamcmd

Tätä en saanut toimimaan yrityksistä huolimatta. Ajaessani moduulin koulun koneilla en saanut enää virhe ilmoitusta, mutta moduuli ei siltäkään toiminut. Loki

eivirhetta

Moduuli kuitenkin näköjään asensi steamin cmd:n ja aloitti pelin lataamisen, mutta keskeytti sen, sillä pelin ikoni ilmestyi kansioon, mutta peli ei latautunut.

dotalogo

 

Kolmas moduuli, jota koetin tehdä, mutten saanut toimimaan oli linuxille teamspeak serverin asennus ja sen konfigurionti, mutta en saanut siitä mitään järkevää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s